Boekomslag van Nu, imorgon!

Nu, imorgon!

Beschrijving van het boek

"Lika mycket 2005 som 1968 ... det kan verka som en tid för längesedan, men den är nu." Expressen

"Året är 1968.Månaden är maj. Dagen är, nej, det spelar ingen roll. En dag som alla andra, eller en dag som förändrar allt."Li, Anders, Helena, Micke. Vi möter fyra unga människor under ett dygn i Göteborg 1968.Li, som protesterar mot bombningarna i Vietnam och kopierar tvåtusen FNL-flygblad, och skolkar för att dela ut dem.Anders, som hukat för sin bror och far hela livet, som är den första i familjen som får chansen att läsa, att bli något, och som är olyckligt förälskad i vännen Li.Helena, som har hoppat av skolan och har ett rivningskontrakt och jobb i biljettkassan på bion, som springer vårdoftande gator fram, lycklig med sitt röda hår, sandaler och lång kjol. Och som väntar barn.Micke, som hatar att plocka delar på kullagret och drömmer om en egen motorcykel, som behöver sin frihet och som får sparken, välter en lånad mc, röker och ligger med en tjej, allt medan Helena letar efter honom för att berätta om barnet som de väntar.

"Med dessa fyra typer har Annika Thor fångat både tidens idealism och dess håglöshet, dess upprorsanda och flyktbenägenhet." Svenska Dagbladet

"... en trovärdig tidsskildring med en drivande berättarstil där fokus ligger på dagens och morgondagens drömmar." BTJ

Annika Thor är en av våra främsta barn- och ungdomsboksförfattare. Hennes böcker har sålts till ett flertal länder och har även filmatiserats och bearbetats för radioteater. Thor har mottagit många priser och utmärkelser för sitt författarskap, både i Sverige och utomlands.

Auteur.Annika Thor

E-book

Zweeds