Boekomslag van Pippi Langkous (audiodrama)

Pippi Langkous (audiodrama)

Beschrijving van het boek

In een audiodrama met stemacteurs, geluidseffecten en muziek komen de personages uit het eerste boek van Pippi Langkous tot leven.

Je hoort hoe Pippi naar Villa Kakelbont verhuist, hoe ze bevriend raakt met Tommy en Annika, mee naar school gaat, tikkertje speelt met de politie, het circus bezoekt en nog veel meer. Waar Pippi is, gebeurt altijd wel iets spannends en grappigs. Ze is niet voor niets het sterkste meisje ter wereld...

Pippi Langkous

Pippi Langkous is het bekendste en meest iconische personage van Astrid Lindgren. De roodharige, sproeterige en brutaal grijnzende piratenkoningin is ontstaan in de loop van vele jaren verhalen vertellen tussen Astrid Lindgren en haar dochter, en verscheen voor het eerst in Lindgren's literatuur in 1945.

Sindsdien zijn Pippi's talloze avonturen samen met meneer Nilsson en haar trouwe paard Lilla Gubben in meer dan 90 talen vertaald en wereldwijd een vaste waarde in de kinderliteratuur; ze verovert de harten van zowel kinderen als volwassenen.

Gelicentieerd door The Astrid Lindgren Company © The Astrid Lindgren Company. Geïllustreerd door Ingrid Vang Nyman. Alle rechten voorbehouden.

Astrid Lindgren brak in 1945 door als auteur met Pippi Langkous. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 60 miljoen Pippi-boeken verkocht en in 77 talen vertaald.

Dit audioboek is gebaseerd op het oorspronkelijke verhaal van Astrid Lindgren, Pippi Långstrump, en is door de Zweedse filmregisseur, dramaturg en scenarioschrijfster Maria Blom bewerkt tot een radiodrama.

Bij dit audioboek hoort nieuw gecomponeerde muziek, geïnspireerd op de originele liedjes en melodieën. De twee succesvolle Deense jazzmusici, Johannes Wamberg en Oilly Wallace, hebben de nieuwe, prachtige klanken gecomponeerd.