Timanttikätkön salaisuus

Timanttikätkön salaisuus

Beschrijving van het boek

Viisi Etsivää ja Vainukoira taas vauhdissa!

Enid Blytonin Salaisuus-sarja on viihdyttänyt nuoria lukijoita jo vuosikymmeniä. Nyt suosittu sarja julkaistaan vihdoin uudelleen ääni- ja e-kirjoina.

Nimettömien kirjeiden kirjoittelija kehottaa konstaapeli Goonia tarkkailemaan salaperäistä Muratti-huvilaa ja sen asukkaita. Goon pitää röyhkeitä kirjeitä Viiden Etsivän pilailuna eikä tee elettäkään tapauksen selvittämiseksi. Se on paha virhe, niin kuin ennen pitkää paljastuu.

Viiden Etsivän päämajassa taas on vilkasta, kun Pulla, Bes, Riki, Kris ja Larry ratkovat kirjeisiin kätkettyä salaisuutta. Mukana on myös Goonin veljenpoika Ern, jonka oikeastaan pitäisi auttaa äkäistä setäänsä. Pian etsivät saavat vihiä vanhasta timanttikätköstä ja kovaonninen Goon on taas jäädä toiseksi.

Salapoliisitoimisto Viisi etsivää ja Vainukoira on aina ensimmäisenä ratkaisemassa salaisuuksia ja etsimässä johtolankoja, kun Peterwoodin kylässä tapahtuu kummia. Toimiston nokkelat salapoliisit Larry, Riki, Bes, Kris, Pulla ja Nono-koira penkovat tapauksia, ja konstaapeli Goon tekee kaikkensa päästäkseen eroon lapsista, jotka pistävät nenänsä joka paikkaan!

Enid Blyton (1897–1968) oli yksi 1900-luvun luetuimmista ja menestyneimmistä lasten- ja nuortenkirjailijoista ja UNESCOn laatiman listauksen mukaan maailman kaikkien aikojen käännetyin lastenkirjailija. Hänen valtava tuotantonsa käsittää yli 800 teosta, joista Suomessa ovat tunnetuimpia Viisikko-, Seikkailu-, SOS-, Salaisuus- ja Arvoitus-sarjat.