Uppdrag: Nobel
Verwacht luisterboek
21/10/2024

Uppdrag: Nobel

Beschrijving van het boek

Sveriges hemligaste man, chefen för landets militära spionorganisation, försvinner spårlöst från sitt lantställe utanför Karlskrona under Nobelnatten. Utredningen hemligstämplas med hänsyn till rikets säkerhet och ärendet tilldelas David Spetz vid den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, Must. I takt med att sökinsatsen trappas upp framträder en ny bild av den försvunne spionchefen som får David att ifrågasätta vem han egentligen arbetar för.
Affärskvinnan Julia Werner har efter föregående års omtumlande händelser flyttat tillbaka till Sturkö och nås av information som kan hjälpa David i hans eftersökningar. Spåren leder mot den mytomspunna motståndsrörelsen Stay-behind. Under det kommande dygnet kastas de in i en intensiv jakt på svar som ska visa sig ligga flera decennier tillbaka i tiden.
”Uppdrag: Nobel” är den andra delen i serien om Must-agenten David Spetz och Julia Werner.

NATHALIE REDMO har tillbringat mycket tid på Sturkö i Karlskrona skärgård. En plats som hela världens blickar riktades mot under början av 1980-talet, då den sovjetiska ubåten U 137 gick på grund i Gåsefjärden, sannolikt bestyckad med kärnvapenladdade torpeder. Händelsen inspirerade Nathalie till att skriva debutromanen "Täcknamn: Lodjuret", den första boken i serien om David Spetz och Julia Werner.