Dune Kapittel

Dune Kapittel

Description of book

Dune is vernietigd. Wat nu?

‘Dune: Kapittel’ was het zesde en laatste boek in de reeks dat door Frank Herbert zelf geschreven werd... maar dat betekent allerminst dat Herbert het verhaal netjes laat landen. Integendeel, hij zet nog een laatste keer zijn hele universum op zijn kop. De planeet Dune is vernietigd. De politieke macht berust bij de Achtenswaardige Matres. Het enige verzet tegen hen komt van de Bene Gesserit, die hun toevlucht hebben gezocht op de planeet Kapittel. Daar proberen ze Zandwormen te kweken en de geheimen van Dune weer tot leven te wekken. ‘Dune’ blijft een onvergetelijke kruising van politiek, filosofie en een machtsstrijd vol geweld die eeuwen overspant.

De start van de Dune-cyclus is drie keer verfilmd, de laatste keer in een regie van Denis Villeneuve.

Klassiek sciencefiction-epos over de strijd om de planeet Dune, waar de belangrijkste grondstof van het universum gevonden kan worden. Frank Herbert schreef de eerste zes boeken (en een kort verhaal), maar de reeks werd voortgezet door verschillende schrijvers.

Frank Herbert (1920-1986) was een sciencefictionschrijver die vooral bekend werd met zijn zesdelige Duin-epos. Voor het eerste deel van die serie, Dune, ontving hij een Nebula Award in 1965 en een Hugo Award in 1966. Het is een van de best verkochte sciencefiction boeken ter wereld, en vormde de inspiratie voor diverse andere auteurs, film producties en games.

Frank Herbert studeerde o.a. psychologie en werkte tot de jaren zestig als journalist en redacteur. Daarna richtte hij zich volledig op het schrijven van fictie en werd een van de belangrijkste sciencefiction auteurs.