Book cover for Nexus
Upcoming book
E-book: 9/12/2024Audiobook: 10/14/2024

Nexus

Tietoverkkojen lyhyt historia

Description of book

Kuinka tieto yhdisti ihmiset?

Sapiens-kirjallaan tunnetuksi tullut Yuval Noah Harari tarkastelee uutuuskirjassaan Nexus – Tietoverkkojen lyhyt historia, miten informaation virta on rakentanut ja tuhonnut maailmaamme.

Elämme ihmiskunnan historian suurinta informaatiovallankumousta. Sen käsittämiseksi meidän täytyy ensin ymmärtää, miten informaatio on vaikuttanut historiaamme. Olemme nimenneet lajimme Homo sapiensiksi, viisaaksi ihmiseksi – mutta jos ihmiset ovat niin viisaita, miksi toimimme jatkuvasti niin itsetuhoisesti? Miksi olemme ekologisen ja teknologisen itsemurhan partaalla?

Ihmislaji on kukoistanut yhteistyöverkostojensa avulla, ja helpoin tapa rakentaa ja ylläpitää niitä on ollut levittää tarinoita, uskomuksia ja harhakuvitelmia. 2000-luvulla tekoäly saattaa kyetä tuottamaan aivan uuden harhojen verkoston, joka voi estää tulevia sukupolvia edes yrittämästä paljastaa sen valheita. Historian kulku ja teknologinen kehitys eivät kuitenkaan ole ennalta määrättyjä: tekemällä tietoisia valintoja voimme estää pahimmat lopputulokset. Koska jos emme voi muuttaa tulevaisuutta, miksi tuhlata aikaa siitä keskusteluun?

Yuval Noah Hararin Nexus – Tietoverkkojen lyhyt historia kertoo tietoverkkojen merkityksestä ihmiskunnalle. Se osoittaa, miten tietoverkot ovat toisaalta lisänneet ihmisten välisen kommunikoinnin määrää mutta myös aiheuttaneet monia sotia ja konflikteja.

Yuval Noah Harari (s. 1976) väitteli historian tohtoriksi Oxfordissa. Hän asuu aviomiehensä kanssa Tel Avivin lähistöllä, opettaa historiaa Jerusalemin heprealaisessa yliopistossa ja kiertää luennoimassa kaikkialla maailmassa. Aiemmat teokset Sapiens, Homo deus ja 21 oppituntia maailman tilasta ovat olleet kansainvälisiä menestyksiä, ja ne on julkaistu jo lähes 40 kielellä ympäri maailmaa.

AudiobookE-book

Finnish