Portada de libro para Magkänslans anatomi : Om hur vi bör tänka och när vi gör bäst i att låta bli

Magkänslans anatomi : Om hur vi bör tänka och när vi gör bäst i att låta bli

Descripción del libro

Varför dog 1500 personer i onödan i biltrafiken efter den 11 september 2001? Vad har FBI-agenter gemensamt med barn till alkoholister? Och vad fick författaren George Orwell att börja utöva svart magi?

Magkänslans anatomi är en fascinerande kartläggning av de psykologiska mekanismer som ligger bakom hur vi fattar våra beslut. Den får världen och människan att bli mer begriplig genom att koka en underhållande tvärvetenskaplig soppa på experimentell psykologi, ekonomi, filosofi och biologi.

För magkänslan leder oss ofta fel. Vår vardag har få likheter med det nomadiska savannliv där den utgjorde skillnaden mellan liv och död.

Därför är vi är hopplösa på att bedöma risker, förstå enkel sannolikhetslära, avslöja lögnare och framför allt – på att använda en rad enkla principer som faktiskt skulle kunna hjälpa oss att fatta bättre beslut.

Kristoffer Ahlströms tes är lika enkel som illavarslande: att tänka rätt känns ofta fel, och kräver därför självdisciplin.

Därför är bokens kapitel fulla av praktiska tips på hur du kan använda forskningens rön om människans skenbart irrationella beslutsprocesser. Du kommer att tro mer på vadslagning än på demokrati, lägga större vikt vid lögnarens lön en hennes leende, och inse att de flesta experter kan överträffas av åttaåring med miniräknare.

En sak är säker, du kommer aldrig mer att lita blint på din magkänsla.

Libro electrónico

Sueco